Oldal: 1 / 3

Re: Popcorn A210 belső hdd beüzemelés, formázás, használat

HozzászólásElküldve: 2020.03.23. 14:02
Szerző: Yoda
ecartman írta:...mekkora a max kapacitás, amivel még megbírkózik?

Ahogy emlékszem, nincs korlát. De e helyedben NAS-t vennék, nem a lejátszóban (főleg nem egy ilyen régiben) bővíteném a nem biztonságot tárhelyet.

Re: Popcorn A210 belső hdd beüzemelés, formázás, használat

HozzászólásElküldve: 2020.03.23. 13:23
Szerző: ecartman
Sziasztok!

Már vagy 10 éve használom a jó öreg A-210-et. Megy is pöpecül minden, annó egy 2TB-os HDD került bele, amit már jó ideje kinőttem.
Esetleg tudja valaki, hogy mekkora a max kapacitás, amivel még megbírkózik? Én egy 4-6 TB-os ra gondoltam, de nem akarom megvenni, amíg nem tudom, hogy jó lesz-e.

Köszönöm!

Re: Popcorn A210 belső hdd beüzemelés, formázás, használat

HozzászólásElküldve: 2018.07.03. 11:49
Szerző: Knight
Yoda írta:
Knight írta:...Van arra mód, hogy hallható legyen az így kódolt film?...

Hogyne, vegyél egy Dolby Digital Plus-t (meg Dolby TrueHD-t) dekódoló erősítőt! De mivel a készülékben nincs ilyen licenc, ezért nem fogja ő dekódolni, csak továbbküldi at erősítőnek HDMI-n.


Ettől tartottam :-(
Köszönöm a választ!

Re: Popcorn A210 belső hdd beüzemelés, formázás, használat

HozzászólásElküldve: 2018.07.02. 13:57
Szerző: Yoda
Knight írta:...Van arra mód, hogy hallható legyen az így kódolt film?...

Hogyne, vegyél egy Dolby Digital Plus-t (meg Dolby TrueHD-t) dekódoló erősítőt! De mivel a készülékben nincs ilyen licenc, ezért nem fogja ő dekódolni, csak továbbküldi at erősítőnek HDMI-n.

Re: Popcorn A210 belső hdd beüzemelés, formázás, használat

HozzászólásElküldve: 2018.06.30. 07:12
Szerző: Knight
Sziasztok!

Az utóbbi időben belebotlottam olyan hangformátumba, amelyikkel az a210 néma marad:
eac3
Van arra mód, hogy hallható legyen az így kódolt film? (mkv)
Köszönöm!

Re: Popcorn A210 belső hdd beüzemelés, formázás, használat

HozzászólásElküldve: 2018.03.27. 09:36
Szerző: 3cpo
repro írta:...milyen belső HDD-t érdemes venni, ami hosszú távon birja a gyűrődést?

Valami minél lassabb, minél kisebb fogyasztásút. Pl. WD RED, 3 év garival.

Re: Popcorn A210 belső hdd beüzemelés, formázás, használat

HozzászólásElküldve: 2018.03.26. 17:12
Szerző: repro
3cpo írta:
repro írta:...Ahhoz, hogy lássam a HDD-t a pc-re telepíteni kell az Ext2fsd-t?

Hát, te tudod milyen fájlrendszer van most a lemezen. Ha a Popcorn formázta, akkor EXT3. De azt mondtad, a lemezt akarod tesztleni. Úgy értettem, egy SMART tesztet akarsz csinálni, aminek nincs köze a fájlrendszerhez, nem kell látnod a fájlokat, adatokat a teszteléshez Ha a fájlrendszert akarod ellenőrizni, akkor ahhoz linux kellene, nem Windows. Windows alatt is láthatod egy EXT3 driverrel, de szerintem javítani még nem fogja tudni ettől.

Megoldódott, kábelhiba volt.
Köszönöm.

Még egy dolgot kérdeznék.
Ha popcornnal torrentezek, (így szinte folyamatosan használom) milyen belső HDD-t érdemes venni, ami hosszú távon birja a gyűrődést?

Re: Popcorn A210 belső hdd beüzemelés, formázás, használat

HozzászólásElküldve: 2018.03.21. 09:50
Szerző: 3cpo
repro írta:...Ahhoz, hogy lássam a HDD-t a pc-re telepíteni kell az Ext2fsd-t?

Hát, te tudod milyen fájlrendszer van most a lemezen. Ha a Popcorn formázta, akkor EXT3. De azt mondtad, a lemezt akarod tesztleni. Úgy értettem, egy SMART tesztet akarsz csinálni, aminek nincs köze a fájlrendszerhez, nem kell látnod a fájlokat, adatokat a teszteléshez Ha a fájlrendszert akarod ellenőrizni, akkor ahhoz linux kellene, nem Windows. Windows alatt is láthatod egy EXT3 driverrel, de szerintem javítani még nem fogja tudni ettől.

Re: Popcorn A210 belső hdd beüzemelés, formázás, használat

HozzászólásElküldve: 2018.03.20. 17:18
Szerző: repro
Yoda írta:
repro írta:Sajnos nem látja

Az fura. Másik kábellel esetleg? Vagy másik számítógép a közeledben? Ha nincs más, akkor külső dokkolóba, házba tenni a lemezt a teszt idejére.


Ahhoz, hogy lássam a HDD-t a pc-re telepíteni kell az Ext2fsd-t?
Mert próbáltam laptopon megnézni, akkor sem látom.

Re: Popcorn A210 belső hdd beüzemelés, formázás, használat

HozzászólásElküldve: 2018.03.19. 20:00
Szerző: Yoda
repro írta:Sajnos nem látja

Az fura. Másik kábellel esetleg? Vagy másik számítógép a közeledben? Ha nincs más, akkor külső dokkolóba, házba tenni a lemezt a teszt idejére.